Események betöltése

« Összes Események

A digitális platformok és a közösségi média hatása a véleménynyilvánítás szabadságára és a pluralizmusra – fiatal tudósok nézőpontja

június 1 @ 10:00 - 15:00

“A digitális platformok és a közösségi média hatása a véleménynyilvánítás szabadságára és a pluralizmusra – fiatal tudósok nézőpontja” című konferencia, a 2021-ben megalakult Közép-európai Professzori Hálózat keretében kerül megrendezésre.

A Professzori Hálózat hét különböző ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) szakértőinek aktív részvételével szervez rendezvényeket, amelyek elsődleges célja, hogy felhívja az európai polgárok figyelmét azokra a fontos témákra, amelyek jelentősek Európa, különösen Közép-Európa jövőjével kapcsolatban.

 

A digitalizáció kérdése és annak esetleges hátrányainak jogi szempontból történő kezelése kulcsfontosságú a 21. századi Európa számára. A rendezvény fő célja, hogy a fiatal kutatók bemutathassák kutatási eredményeiket. A konferencia Bartłomiej Oręziak (a digitális platformok és a közösségi média hatása a véleménynyilvánítás szabadságára és a pluralizmusra című kutatócsoport tag) disszeminációs rendezvényeként kerül megszervezésre.

A konferencia két fő témára épül:

– az interneten megjelenő FAKE news hatásának elemzése a véleménynyilvánítás szabadsága és a vélemények pluralizmusa szempontjából;

– a cenzúra internetre gyakorolt hatásának elemzése a véleménynyilvánítás szabadsága és a vélemények pluralizmusa szempontjából.

A konferencia előadói különböző országok fiatal kutatói lesznek.

Jelentkezés módja:

Az eseményre jelentkezni a következő elérhetőségen lehet: knpkp.wpia.uksw@gmail.com

Az eseményre jelentkezés határideje: Május 20. 23:59

A konferencia nyelvezete: Angol

Részletek

Dátum:
június 1
Időpont:
10:00 - 15:00

Helyszín

Webinar Conference