Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az alapjogok értelmezése Európában

június 23 @ 10:00 - 17:00

Az “Alapjogok értelmezése Európában” című konferencia a 2021. évi Közép-európai Professzori Hálózat keretében kerül megrendezésre.

A Professzori Hálózat hét különböző ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) szakértőinek aktív részvételével szervez rendezvényeket, amelyek elsődleges célja, hogy felhívja az európai polgárok figyelmét azokra a témákra, amelyek fontosak és jelentősek Európa jövőjével, különösen Közép-Európa jövőjével kapcsolatosan.

Az alapvető jogok kérdése a 21. században kulcsfontosságú Európa számára, különösen a COVID-19 világjárvány fényében.

A rendezvényen a fő téma az alapjogok alkalmazása lesz hét európai ország (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia) alkotmánybíróságain, az Európai Unió Bíróságán (EUB) és az Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB).

A konferencián kiemelkedő szakértők tartanak előadást kutatási területükön, úgymint Piotr Mostowik (Lengyelország); Tóth J. Zoltán és Köblös Adél (Magyarország), Katarína Šmigová (Szlovákia); Benjamin Flander (Szlovénia); Slobodan Orlović (Szerbia); Bojan Tubić (Szerbia); David Sehnálek (Csehország). Minden előadó a saját országával kapcsolatos kutatásokat ismerteti, amelyeket ezt követően vita keretében tárgyalnak meg.

A rendezvény főszervezői a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, a Magyar Összehasonlító Jogi Egyesület és a Közép-európai Összehasonlító Jogi Szövetség.

Az eseményen való részvételre az alábbi e-mail címen lehet regisztrálni:
institute@mfi.gov.hu

Az esemény az alábbi linkre kattintva tekinthető meg (élő közvetítés a konferencia ideje alatt):
https://mfi.str.video.gov.hu/hu/live/view/16700?key=krdubzmkeijdlrokmojp 

Részletek

Dátum:
június 23
Időpont:
10:00 - 17:00

Helyszín

Budapest