Események betöltése

« Összes Események

Cenzúra a társadalmi hálózatokban és álhírek a társadalmi hálózatokban

május 31 @ 10:00 - 15:00

O Az Oxford típusú vita (Oxford debate), melynek címe ‘Cenzúra a társadalmi hálózatokban és álhírek a társadalmi hálózatokban’, a Közép-európai Professzori Hálózat keretein belül kerül megrendezésre.

A Professzori Hálózat hét különböző ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) szakértőinek aktív részvételével szervez rendezvényeket, amelyek elsődleges célja, hogy felhívják az európai polgárok figyelmét azokra a témákra, amelyek fontosak és jelentősek Európa, különösen Közép-Európa jövőjével kapcsolatban.

A digitalizáció kérdése és jogi szempontból lehetséges hátrányainak kezelése döntő jelentőségű Európa számára a 21. században. A rendezvény fő célja, hogy a fiatal kutatók különböző elképzeléseket tudjanak bemutatni a következőkről:

  1. a hamis hírek interneten gyakorolt ​​hatásának elemzése a véleménynyilvánítás szabadsága és a vélemények pluralizmusa tekintetében;
  2. a cenzúra internetre gyakorolt ​​hatásának elemzése a véleménynyilvánítás szabadsága és a pluralizmus szempontjából.

Az Oxford típusú vitát Marcin Wielec (A digitális platformok és a közösségi média hatása a véleménynyilvánítás szabadságára és a pluralizmusra nevű kutatócsoport vezetője) rendezi disszeminációs eseményeként.

A vita a modern világ progresszív digitalizációjának előnyeire és fenyegetéseire fekteti a legnagyobb hangsúlyt.

 

Jelentkezés módja:

Az eseményre jelentkezni a következő elérhetőségen lehet: knpkp.wpia.uksw@gmail.com

Az eseményre jelentkezés határideje: Május 20. 23:59

A konferencia nyelvezete: Angol

Részletek

Dátum:
május 31
Időpont:
10:00 - 15:00

Helyszín

Webinar Conference