Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mádl – Schuster – Erdélyi Találkozó – Emléktábla leleplezése

május 7 @ 10:00 - 13:00

2022. május 7-én Rimaszombatban került sor arra az emlékkonferenciára, amely a 2001. október 19-én, Mádl Ferenc Magyarország és Schuster Rudolf Szlovákia akkori köztársasági elnökének Erdélyi Gézával, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház korábbi püspökével a rimaszombati református parókián történt találkozójának kívánt emléket állítani.

Az emlékkonferencia a Mádl Ferenc Emlékbizottság, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, Szlovákiai Református Keresztyén Egyház és a Rimaszombati Református Egyházközség közös szervezésében valósult meg a közjogi, tudományos és egyházi élet képviselői körében.

Az eseményről készült beszámolók

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház, a Mádl Ferenc Emlékbizottság és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet 2022. május 7-én, Rimaszombatban a református lelkészlak falán elhelyezett emléktáblát ünnepélyesen leleplezte majd emlékkonferenciát tartott a a Csillagházban.

A FELVIDÉK.MA beszámolója elolvasható ide kattintva.

Az eseményen részt vett Erdélyi Géza emeritus püspök, a Mádl család tagjai, Hetey Ágota Magyarország kassai főkonzulja, Breuer Klára Magyarország finnországi nagykövete, Szilágyi János Ede, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet igazgatója, Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, Šimko József Rimaszombat Város polgármestere, valamint tudósok és egyháziak ünneplő és emlékező köre.

A REFORMATA.SK oldalon olvasható beszámoló elérhető ide kattintva.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők alább

Fotók: Szarvas László

A megemlékezés programja alább megtekinthető

Részletek

Dátum:
május 7
Időpont:
10:00 - 13:00

Helyszín

Rimaszombat, Fő tér 47/28