Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése

2021.06.21. @ 09:00 - 17:00

Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet nagy jelentőségű nemzetközi konferenciát szervezett 2021. június 21-én az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében, amelynek címe: „Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése”.

A konferencia három tematikus panelbeszélgetésből állt.

Más szakértők mellett az első „Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét” panelen Varga Judit igazságügyi miniszter (HU), Mariya Gabriel uniós biztos és Ana Paula Zacarias államtitkár vett részt. A második panelen a gazdasági világ szakemberei vitatták meg az európai versenyképesség jövőjét. A harmadik, utolsó panelbeszélgetés a „Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?” témakör volt, elsősorban az akadémiai szférából érkező előadókkal.

A közelmúltban Magyarország két nagy jelentőségű online konferenciát is szervezett az Európa Jövőjéről szóló konferenciához kapcsolódóan, amelyek közül az egyik „Kulcsfontosságú megbeszélés az Európa jövőjével foglalkozó konferenciához” címmel 2020. június 25-én zajlott, a másik pedig „Párbeszéd Európa jövőjéről: Hogyan lehet egy hatékonyabb és valóban erősebb Uniót felépíteni” címmel, 2020. szeptember 21-én Dubravka Šuica és Antonio Tajani főelőadók részvételével került megrendezésre.

Képek forrása: Neubauer Sándor (IM sajtó)

A konferenciáról készült videók megtekinthetők alább

Első panel

Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét?

Második Panel

Digitalizáció és vállalkozások: az európai versenyképesség jövője?

 

Harmadik panel

Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?

Részletek

Dátum:
2021.06.21.
Időpont:
09:00 - 17:00

Helyszín

Budapest