Önéletrajz

51 éves, három fiú édesapja. Közgazdász végzettségét Németországban szerezte.

Márki Gábor a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt. alapító igazgatója. Szakmai tapasztalatait fejlesztési, védelmi és távközlés technológiai (IKT) területen, nagyszabású finanszírozási és vagyonkezelési projektekben szerezte. Pályafutása során, több mint 25 éven keresztül, vezető pozíciókat töltött be a Raiffeisen Volksbanken Csoportnál, a Deutsche Telekomnál (a New York-i értéktőzsdei bevezetésnél, IPO/ SO) és a HOCHTIEF AG ingatlanfejlesztési részlegénél, mint pénzügyi vezető. Kimagasló vezetői tapasztalattal rendelkezik a vállalati szektorban, a kormányzatban és a diplomáciában, illetve több mint 15 éves gyakorlattal a nyugat- és kelet európai (Németország, Ausztria, Magyarország, Szlovákia) nemzetközi és gazdasági fejlesztés terén és a Közel-Keleten.

2010-ben nevezték ki a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárjává, és egyben Magyarország Nemzeti Fegyverzeti Igazgatójává a NATO-ban. Ezekben a pozícióiban többezer fős területért felelt, felügyelte a többszáz milliárd forintos költségvetést és a katonai egészségügyi rendszert, valamint nemzeti stratégiák kidolgozásában vett részt, többek között a katonai kiberbiztonsági stratégia megalkotásában. Diplomataként 2013-tól 2016-ig Magyarország Izraeli Nagykövetségén vezette a gazdasági területet, majd az Izraeli-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető igazgatójaként az egészségügyre, a védelmi és biztonsági, valamint az infókommunikációs technológiákra összpontosított. Ezt követően New Yorkban és Budapesten független menedzsment tanácsadóként dolgozott. 2018-ban tanársegédi megbízást kapott a New York-i egyetem, Baruch College – Austin W. Marxe Közszolgálati és Nemzetközi Tanszékén, ahol posztgraduális tanulmányait is folytatta. Kutatási területe a háború sújtotta területek rekonstrukciója. Pályafutása során saját tanácsadó céget, illetve egy lap és könyvkiadót is vezetett.

Márki Gábort 2019 márciusában nevezték ki Magyarország nemzeti humanitárius segélynyújtásának megvalósításáért felelős Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatójává.