Gyermekjogi Napok 2.

dátum: 2023. november 30. - 2023. december 01.

helyszín: Budapest

előadók: János Ede Szilágyi, Bence Tuzson, Micheal Wallace Banach, Sebastian Kęciek, Marek Andrzejewski, Błażej Kmieciak, Mikolaj Pawel Pawlak, Erzsébet Sándor Szalayné, Jozef Mikloško, Zsolt Marton, Helenca Pirnat Dragičević, Ioan Gânfălean, Milan Dakić, Kateřina Frumarová, további előadókat lásd a programban

moderátorok: Márta Benyusz, Marcin Wielec, Tímea Barzó, Csilla Csák, Ilona Keresztes, Maria Masłowiec, Zsófia Nagy, Balázs Puskás, Pawel Sobczyk, Katarzyna Zombory, Barbara Janusz-Pohl, Ilona Keresztes

témák: children's rights

A Mádl Ferenc Jogi Összehasonlító Intézet, a Közép-Európai Akadémia, a Gyermekjogokért Egyesület és a Magyar Összehasonlító Jogi Egyesület 2023. november 30. és december 1. között második alkalommal rendezi meg Budapesten a Gyermekjogi Napokat.

A konferencia az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye (CRC) kezdeményezésének 45. évfordulóját, valamint egy közép-európai ország, Lengyelország hatását ünnepli.

A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a megvalósítási hiányosságokra, és kiemelt figyelmet fordítson azokra a gyerekekre, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Ezért az idei fókuszcsoportot a periférián élő gyermekek képezik, és a reflektorfényben az áll, hogy miként erősítsék jogaikat, hogy teljes mértékben hozzáférhessenek a CRC által biztosított védelemhez, ellátáshoz és részvételhez.

A kétnapos konferenciát a tavalyi évhez hasonlóan a gyerekek közreműködéséből álló kiállítás is kíséri.

A rendezvény fővédnöke: Novák Katalin köztársasági elnök asszony

Az esemény programja magyarul:

Az esemény programja angolul:

crd2-angol-program-a4-1-7

Share This