Mádl – Schuster – Erdélyi Találkozó – Emléktábla leleplezése

2022. június 30.

Mádl Ferenc és Rudolf Schuster köztársasági elnök urak történelmi találkozójának emlékére a Rimaszombati Református Egyházközség, valamint Intézetünk emléktáblát avat 2022. május 7-én Rimaszombaton.

A rendezvény megtekintésének lehetősége minden kedves érdeklődő előtt nyitva áll, szeretettel látjuk Önöket.

2022. május 7-én Rimaszombatban került sor arra az emlékkonferenciára, amely a 2001. október 19-én, Mádl Ferenc Magyarország és Schuster Rudolf Szlovákia akkori köztársasági elnökének Erdélyi Gézával, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház korábbi püspökével a rimaszombati református parókián történt találkozójának kívánt emléket állítani.

Az emlékkonferencia a Mádl Ferenc Emlékbizottság, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, Szlovákiai Református Keresztyén Egyház és a Rimaszombati Református Egyházközség közös szervezésében valósult meg a közjogi, tudományos és egyházi élet képviselői körében.

Az eseményről készült beszámolók

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház, a Mádl Ferenc Emlékbizottság és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet 2022. május 7-én, Rimaszombatban a református lelkészlak falán elhelyezett emléktáblát ünnepélyesen leleplezte majd emlékkonferenciát tartott a a Csillagházban.

FELVIDÉK.MA beszámolója elolvasható ide kattintva.

Az eseményen részt vett Erdélyi Géza emeritus püspök, a Mádl család tagjai, Hetey Ágota Magyarország kassai főkonzulja, Breuer Klára Magyarország finnországi nagykövete, Szilágyi János Ede, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet igazgatója, Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, Šimko József Rimaszombat Város polgármestere, valamint tudósok és egyháziak ünneplő és emlékező köre.

REFORMATA.SK oldalon olvasható beszámoló elérhető ide kattintva.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők alább

Fotók: Szarvas László

A megemlékezés programja alább megtekinthető

Share This