Annual Scientific Conference of the Central European Academy

2023. szeptember 11.

A Közép-európai Akadémia 2023. szeptember 21–22-én második alkalommal rendezte meg éves tudományos konferenciáját ASCEA (Annual Scientific Conference of the Central European Academy) címmel, a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, illetve a Közép-európai Összehasonlító Jogi Egyesület közreműködésével. A konferencia célja, hogy olyan platformot biztosítson a közép-európai régió kiemelkedő fiatal kutatói számára, amelyen a jogtudósok következő generációja megvitathatja a régió legrelevánsabb és legaktuálisabb jogi kérdéseit.

Az innovatív és jól működő szabályozási intézkedésekről és a jó gyakorlatról szóló eszmecsere hozzájárul a szomszédos országok közötti magasabb szintű együttműködéshez, és lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy a felmerülő jogi kihívásokra egy közös, közép-európai megközelítést alakítsanak ki.

A konferencia számos tematikus panelből épült fel, amelyek mindegyikét egy-egy, a Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Doktori Iskolájának Közép-európai Összehasonlító Jogi Ph.D. programban részt vevő doktorandusza és a Közép-európai Akadémia gyakornok kutatója szervezte. A panelek témái között megtalálhatóak voltak az örökbefogadás, a fogyasztóvédelem, az energia-és vízjog, a környezet-és klímavédelem, az EU-jog, a nemzetközi és nemzeti büntetőjog, a munka-és szociális jog, a kötelmi jog, az ingatlanjog, az űrjog, és az adójog aktuális kérdései.

Share This