Federalism Vs Coexistence? The Diverging Paths Ahead For The Eu And The Role Of Member States

dátum: 2023. november 23. - 2023. november 24.

helyszín: Budapest

előadók: Tímea Barzó, Judit Varga, János Ede Szilágyi, András Zs. Varga, Gregorz Górski, Petar Bačić, Marieta Safta, Aleksander Stępkowski, Giacinto della Cananea, Bertrand Mathieu, Tudorel Toader, Joanna Pawlikowska, Lilla Berkes, Alena Krunková, Bojan Tubić, Michal Petr

moderátorok: Katarzyna Zombory, Márta Benyusz, Alexander Graser, Attila Horváth, György Marinkás

témák: European Union; Redefining EU; Member State competences; Federalism; Coexistence... több téma

kevesebb téma

A Közép-európai Akadémia 2023. november 23-24-én „Federalism Vs Coexistence? The Diverging Paths Ahead For The Eu And The Role Of Member States” címmel konferenciát rendezett a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, illetve a Közép-európai Összehasonlító Jogi Egyesület közreműködésével. 

A kutatás célja annak vizsgálata, hogy az Európai Unió tagállamai és különösen az egyes intézmények hogyan működnek (és működhetnek) az együttműködő együttélés megvalósításában, és milyen folyamatok és intézmények újragondolására lehet szükség (pl. az uniós és tagállami hatáskörök újradefiniálása, az elővásárlási jog elvének felülvizsgálata, a föderalizmus folyamatának jobb megértése stb.)

A „Föderalizmus vagy együttélés? Az EU előtt álló eltérő utak és a tagállamok szerepe” című konferenciát a 2024-es magyar EU-elnökségre való felkészülés jegyében, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumával való együttműködés keretében rendezték meg.

Az esemény programja:

egyutteles-program-1

Share This