Lengyel delegáció látogatása Budapesten

2022. június 30.

2022. május 11-13 között Budapestre látogatott a Varsói Igazságügyi Intézet küldöttsége, mely találkozó a már folyamatban lévő és a találkozás alkalmával aláírásra kerülő új tudományos és szakmai együttműködések keretében valósult meg.

A látogatás alkalmával a lengyel delegáció részéről dr. hab. Marcin Wielec professzor (a Varsói Igazságügyi Intézet igazgatója), dr. hab. Paweł Sobczyk professzor (az Opolei Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja) és Bartłomiej Oręziak (a Varsói Igazságügyi Intézet stratégiai igazgatója) folytatott előremutató egyeztetéseket dr. Raisz Anikó államtitkár asszonnyal (Igazságügyi Minisztérium), dr. Zombory Katarzyna kinevezett főigazgató asszonnyal (Miskolci Egyetem – Közép- európai Akadémia) és dr. hab. Szilágyi János Ede professzorral, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezetőjével.

A projektek keretében végzett tevékenységek célja egy olyan közép-európai kutatóközösség megteremtése, mely lehetővé teszi a közép-európai régió nézőpontjának hatékony bemutatását. 

A látogatás során Május 12-én a lengyel és a magyar delegáció részvételével ünnepélyes virágletételére is sor került a budapesti Józef Piłsudski emlékmű előtt.

Share This