VI. Erdélyi Jogászgyűlés, Marosvásárhely

2022. június 30.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Jogtudományi Intézete, a Collegium Iuridicum Szakkollégium és az Erdélyi Magyar Jogászok Társasága közös szervezésében, az Igazságügyi Minisztérium, a Forum Iuris Egyesület-Forum Iuris Kiadó, illetve Dr. Lupán Ernő Alapítvány támogatásával  idén is megszervezésre került az Erdélyi Jogászgyűlés, immár hatodik alkalommal. Az erdélyi magyar jogásztársadalom szempontjából kiemelkedő fontosságú, a világjárvány miatt több alkalommal is elhalasztott rendezvényre 2021. szeptember 10-12. között került sor, idén Marosvásárhelyen.

A Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet képviseletében Dr. Veress Emőd, a Magánjogi Kutatások Főosztályának vezetője, a Sapientia EMTE egyetemi tanára „Változások és tendenciák a román társasági jogi szabályozásban” címmel, valamint Dr. Fazakas Zoltán József a Tudományszervezési Főosztály vezetője „Ügyvédi együttműködések: az összehasonlító jog gyakorlati oldala címmel” tartottak előadást a szekcióüléseken.Intézetünk képviseletében a tudományos tanácskozáson részt vett továbbá Dr. Fegyveresi Zsolt, valamint Kovács Bálint kutatók a Magánjogi Kutatások Főosztályáról.

A rendezvényt jelenlétével és előadásával megtisztelte többek között Szalayné dr. Sándor Erzsébet professzor, az alapvető jogok biztosának a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettese is.

Share This