Mádl Ferenc: Tudós és államférfi -könyvbemutató a Sándor-palotában

dátum: 2023. július 05.

helyszín: 1014 Budapest, Szent György tér 2.

előadók: Novák Katalin, Balog Zoltán, Trócsányi László, Gróh Gáspár, Domaniczky Endre

moderátorok: Gróh Gáspár

témák: Mádl Ferenc - Tudós és államférfi

2023. július 5-én került sor Domaniczky Endre Mádl Ferencről szóló könyvének bemutatójára. A Sándor-palota tükörtermében megtartott telt házas rendezvény házigazdája Novák Katalin köztársasági elnök volt, aki köszöntőjében méltatta neves elődjének – az első magyar konzervatív államfőnek – szerteágazó közéleti tevékenységét, a magyar, a közép-európai és nemzetközi ügyek iránti érdeklődését és elkötelezettségét. Mádl Ferenc „ízig-vérig diplomata volt” – emelte ki.

Az elnöki köszöntő után a jelen lévők két komolyzenei darabot hallgathattak meg a Bécsi Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Osztályának növendékei, az Abouzahra-testvérek, Amira és Mariam tolmácsolásában.

A könyv témájának – Mádl Ferenc életútjának és munkásságának – bemutatására és értékelésére kerekasztal-beszélgetés formájában került sor, Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke, Trócsányi László, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet tiszteletbeli elnöke és Domaniczky Endre, a Mádl Ferenc Intézet vezető kutatója, a könyv szerzője részvételével. A beszélgetés moderátora Gróh Gáspár, a Magyar Szemle főszerkesztője, Mádl Ferenc köztársasági elnök utolsó személyi titkára volt.

A könyv második része, amely többek között Mádl Ferenc fiatalkori, kéziratban maradt írásaiból is tartalmaz egy válogatást, várhatóan 2024 elején jelenik meg. A Mádl Ferenc Intézet távlati tervei között szerepel egy angol nyelvű életrajz elkészítése is.

A könyvbemutatón készült fényképek:

Az eseményről készült felvételek:

Válogatás az eseményről szóló sajtóhírekből:

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/novak-katalin-madl-ferenc-ajtonyitogato-koztarsasagi-elnok-volt-a-hivatali-idejeben

https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/07/novak-katalin-madl-ferenc-fektette-le-a-konzervativ-koztarsasagi-elnokseg-alapjait?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

A könyv elektronikus formában elérhető:

Share This