Megjelent „Az összehasonlító jog eszközével a gyűlölet ellen. Az online gyűlöletbeszéd, zaklatás és megfélemlítés nemzetközi szabályozása” című kiadványunk

2023. szeptember 25.

A Mádl Ferenc Intézet Tudományos Közleményei című könyvsorozat tizedik köteteként megjelenő, összehasonlító jogi megközelítéssel írt kiadvány – az Emberi Jogok Európai Bíróságának esetjogára, valamint az uniós háttérre is kitérve – tizennégy ország vonatkozásában vizsgálja a gyűlöletbeszéd és a kibermegfélemlítés büntetőjogi szabályozását, az ahhoz kapcsolódó joggyakorlatot, a problémakör megelőzését és kezelését célzó, az oktatási intézményekre és a munkáltatókra vonatkozó rendelkezéseket, illetőleg a szolgáltatók online térbeli felelősségének kérdését.

A Dr. Nagy Zoltán, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet Közjogi Kutatási Főosztályának főosztályvezetője és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára által szerkesztett kötet elektronikus formában letölthető a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet honlapjáról.

Share This