Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése

dátum: 2021. június 21.

helyszín: Országház Delegációs terem, Budapest

előadók: Varga Judit, Mariya Gabriel, Ana Paula Zacarias, Leonardo Cervera Navas, Erik Bánki, László György, Valentina Superti, Josephine Wood, Erzsébet Fitori, Markus Hilken, Marie Theres Thiell, András Koltay, Lennart Brand, Christopher Markou, Michel Cannarsa, Krisztina Stump

moderátorok: Edina Tóth, Gergely Böszörményi Nagy, László Trócsányi

témák: Digitális Európai Unió; digitalizáció

Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet nagy jelentőségű nemzetközi konferenciát szervezett 2021. június 21-én az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében, amelynek címe: „Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése”.

A konferencia három tematikus panelbeszélgetésből állt:

Más szakértők mellett az első „Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét” panelen Varga Judit igazságügyi miniszter (HU), Mariya Gabriel uniós biztos és Ana Paula Zacarias államtitkár vett részt.
A második panelen a gazdasági világ szakemberei vitatták meg az európai versenyképesség jövőjét. A harmadik, utolsó panelbeszélgetés a „Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?” témakör volt, elsősorban az akadémiai szférából érkező előadókkal.

Az eseménnyel kapcsolatban a közelmúltban Magyarország két nagy jelentőségű online konferenciát is szervezett az Európa Jövőjéről szóló konferenciához kapcsolódóan, amelyek közül az egyik „Kulcsfontosságú megbeszélés az Európa jövőjével foglalkozó konferenciához” címmel 2020. június 25-én zajlott, a másik pedig „Párbeszéd Európa jövőjéről: Hogyan lehet egy hatékonyabb és valóban erősebb Uniót felépíteni” címmel, 2020. szeptember 21-én Dubravka Šuica és Antonio Tajani főelőadók részvételével került megrendezésre.

Az esemény programja:

programme-21-june-2021-20210604im-mfi

A konferencián készült fotók:

Képek forrása: Neubauer Sándor (IM sajtó)

A konferencián készült videók, első panel: Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét?

A konferencián készült videók, második panel: Digitalizáció és vállalkozások: az európai versenyképesség jövője?

A konferencián készült videók, harmadik panel: Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?

Share This