Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése

dátum: 2021. június 21.

helyszín: Webinárium

előadók: -

moderátorok: -

témák: -

Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet nagy jelentőségű nemzetközi konferenciát szervezett 2021. június 21-én az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében, amelynek címe: „Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése”.

A konferencia három tematikus panelbeszélgetésből állt:

Más szakértők mellett az első „Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét” panelen Varga Judit igazságügyi miniszter (HU), Mariya Gabriel uniós biztos és Ana Paula Zacarias államtitkár vett részt.
A második panelen a gazdasági világ szakemberei vitatták meg az európai versenyképesség jövőjét. A harmadik, utolsó panelbeszélgetés a „Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?” témakör volt, elsősorban az akadémiai szférából érkező előadókkal.

Az eseménnyel kapcsolatban a közelmúltban Magyarország két nagy jelentőségű online konferenciát is szervezett az Európa Jövőjéről szóló konferenciához kapcsolódóan, amelyek közül az egyik „Kulcsfontosságú megbeszélés az Európa jövőjével foglalkozó konferenciához” címmel 2020. június 25-én zajlott, a másik pedig „Párbeszéd Európa jövőjéről: Hogyan lehet egy hatékonyabb és valóban erősebb Uniót felépíteni” címmel, 2020. szeptember 21-én Dubravka Šuica és Antonio Tajani főelőadók részvételével került megrendezésre.

A konferencián készült fotók:

Képek forrása: Neubauer Sándor (IM sajtó)

A konferencián készült videók, első panel: Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét?

A konferencián készült videók, második panel: Digitalizáció és vállalkozások: az európai versenyképesség jövője?

A konferencián készült videók, harmadik panel: Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?

Share This