Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése

dátum: 2021. június 21.

helyszín: Webinárium

előadók: -

moderátorok: -

témák: -

Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet nagy jelentőségű nemzetközi konferenciát szervezett 2021. június 21-én az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében, amelynek címe: „Párbeszéd Európa jövőjéről: a Digitális Európai Unió felépítése”.

A konferencia három tematikus panelbeszélgetésből állt:

Más szakértők mellett az első „Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét” panelen Varga Judit igazságügyi miniszter (HU), Mariya Gabriel uniós biztos és Ana Paula Zacarias államtitkár vett részt.
A második panelen a gazdasági világ szakemberei vitatták meg az európai versenyképesség jövőjét. A harmadik, utolsó panelbeszélgetés a „Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?” témakör volt, elsősorban az akadémiai szférából érkező előadókkal.

Az eseménnyel kapcsolatot tovA közelmúltban Magyarország két nagy jelentőségű online konferenciát is szervezett az Európa Jövőjéről szóló konferenciához kapcsolódóan, amelyek közül az egyik „Kulcsfontosságú megbeszélés az Európa jövőjével foglalkozó konferenciához” címmel 2020. június 25-én zajlott, a másik pedig „Párbeszéd Európa jövőjéről: Hogyan lehet egy hatékonyabb és valóban erősebb Uniót felépíteni” címmel, 2020. szeptember 21-én Dubravka Šuica és Antonio Tajani főelőadók részvételével került megrendezésre.

Képek forrása: Neubauer Sándor (IM sajtó)

A konferenciáról készült videók megtekinthetők alább

Első panel

Digitalizáció és szuverenitás: hogyan lehet egyensúlyba hozni mindkettő jogos érdekét?

Második Panel

Digitalizáció és vállalkozások: az európai versenyképesség jövője?

Harmadik panel

Digitalizáció és az európai polgárok: hogyan lehet biztosítani az etikai átmenetet?

Share This