Hírek

92 éve született Mádl Ferenc

92 éve született Mádl Ferenc

1931. január 29-én, 92 éve született Mádl Ferenc, intézetünk névadója. Mádl Ferenc emléke előtt a tudományos munkásságát megőrizni és átadni hivatott könyvsorozattal tisztelgünk, amelynek legújabb kötete – Magyarország első Polgári törvénykönyve – az intézet honlapjáról le is tölthető.

A Büntető Törvénykönyv megszületésének 10. évfordulója

A Büntető Törvénykönyv megszületésének 10. évfordulója

Magyarország Büntető Törvénykönyve megszületésének 10. évfordulója alkalmából 2022. november 8. és 9. napján, a Kúria dísztermében került megrendezésre a büntető anyagi jogi kódex vívmányait értékelő konferencia. A hazai joganyag fejlődésén kívül többek között terítékre került egyes környező országok büntetőjogának aktuális helyzete, valamint a legújabb közép-európai kriminológiai tendenciák. A rendezvény színvonalát a hazai és nemzetközi tudományos élet számos kiemelkedő alakja, valamint a magyar államszervezet jeles képviselői emelték.

A jelen és a közelmúlt különleges jogrendi tapasztalatai

A jelen és a közelmúlt különleges jogrendi tapasztalatai

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2022. október 25-én megrendezett nemzetközi konferencián a hazai és nemzetközi tudományos élet jeles képviselői mutatták be és foglalták össze a jelen és a közelmúlt különleges jogrendi tapasztalatait. A nagyszabású eseményre számos országból érkeztek résztvevők. A rendezvény keretei között mutatták be a Mádl Ferenc Intézet újonnan induló könyvsorozatának első kötetét is.

Dr. Szilágyi János Ede kitüntetése Varsóban

Dr. Szilágyi János Ede kitüntetése Varsóban

Nagy megtiszteltetés, hogy a Mádl Ferenc Intézetben, valamint a Miskolci Egyetemen végzett konstruktív munka és kooperáció eredményeként, Dr. Szilágyi János Ede, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezetője és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tanszékvezető professzora, 2022. június 1. napján, Varsóban, a lengyel oktatási minisztérium épületében átvehette a lengyel felsőoktatásért felelős miniszter által adományozott, ún. KEN Medált, kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként.