The impact of digital platforms and social media on freedom of expression and pluralism – in specific terms

dátum: 2021. november 23.

helyszín: Budapesti Ügyvédi Kamara

előadók: János Ede Szilágyi, Marcin Wielec, Marcin Romanowski, András Koltay, Davor Derenčinović, Dusan Popović, Aleš Rozehnal, Sanja Savčić, Kristina Čufar, Bartłomiej Oręziak, Marta Dragičević Prtenjača

moderátorok: Zsolt Ződi

témák: social media; freedom of expression and pluralism

A négy kutatócsoportból álló Közép-európai Professzorok Hálózata 2021. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hogy hét közép-európai ország (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia) vonatkozásában a legkülönbözőbb témákban végezzen kutatásokat. A Professzorok Hálózata rendezvényeket szervez, amelyek elsődleges célja, hogy felhívja az európai polgárok figyelmét azokra a témákra, amelyek fontosak és jelentősek Európa, különösen Közép-Európa jövőjével kapcsolatban.

Az egyik kutatócsoport a közösségi média véleménynyilvánítási szabadságra gyakorolt hatásával és annak alkotmányos jelentőségével foglalkozott Közép-Európában. A csoport továbbá a cenzúra, valamint az európai értékeket, a demokráciát, az emberi jogokat és a jogállamiságot veszélyeztető közösségi hálózatok és véleménynyilvánítási formák – például az álhírek terjesztését célzó dezinformációs kampányok a közösségi médiában és más hálózatokon – összehasonlító jogi elemzésével foglalkozott.

Az esemény angol nyelvű programja:

programme-23-nov-the-impact-of-digital-platforms-and-social-media-on-freedom-of-expression-and-plu

Az eseményen készült fényképek:

Az eseményen készült felvételek:

Share This