Az oxfordi vita: A magánélethez való jog

dátum: 2022. május 20.

helyszín: Zoom felület

előadók: Prof. Dr. hab. Marcin Wielec, Prof. Dr. hab. János Ede Szilágyi, Maria Fróg-Pilch, Klaudia Luniewska, Tomasz Bojanowski, Julia Starybrat, Agata Wróbel, JJUDr. Rebecca Lilla Hassanová, Dr. Enikő Krajnyák, Ivan Jankovic, Dr. László Dornfeld

moderátorok: -

témák: A magánélethez való jog forrásai és azok jelentése a nemzeti jogrendben; A magánélethez való jog nemzeti jogrendben meglévő jogi védelmi intézkedései hatékonyságának értékelése

A Varsói Igazságügyi Intézet a Varsói Stefan Wyszynski Bíboros Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Büntetőeljárási Akadémiai Körével és a Miskolci Egyetem – Közép-európai Akadémiával közreműködésével megrendezte az „Oxford Debate: Right to Privacy” című konferenciát, amelyre 2022. május 20-án került sor Zoom platformon keresztül.

A fő cél, hogy felhívjuk az európai polgárok figyelmét az Európa, és különösen Közép-Európa jövőjével kapcsolatos fontos és releváns témákra.
A magánélethez való jog kérdése és annak lehetséges hátrányai jogi szempontból kulcsfontosságúak Európa számára a 21. században.
A rendezvény fő célja, hogy a fiatal kutatók különböző elképzeléseket mutassanak be a következőkről:

  • a magánélethez való jog forrásai és azok jelentése a nemzeti jogrendben
  • a magánélethez való jog nemzeti jogrendben meglévő jogi védelmi intézkedései hatékonyságának értékelése.

Az oxfordi vita jellegzetessége, hogy felhívja a figyelmet a magánélet védelmével kapcsolatos kérdések különböző előnyeire és kockázataira. Az Oxfordi Vitában két csapat vett részt:

  • Lengyel csapat: Dr. hab. Marcin Wielec, Klaudia Luniewska, Tomasz Bojanowski, Julia Starybrat, Agata Wróbel
  • Magyarország csapata: Prof. Dr. János Ede Szilágyi, JUDr. Rebecca Lilla Hassanová, Dr. Enikő Krajnyák, Ivan Jankovic, Dr. László Dornfeld

A rendezvény a Közép-európai Professzorok Hálózata keretében került megrendezésre, a Miskolci Egyetem – Közép-európai Akadémia koordinálásával.

A konferencia programja:

A konferenciáról készült videó:

Share This